Netwerk

Naast de partners heeft VEJOS diverse organisaties in haar netwerk zitten die samen proberen om dat ene doel te bereiken: meer mensen verbinden in de orthopedie en sportgeneeskunde. Dit zijn onder andere sportverenigingen, sportbonden maar ook patiëntenorganisaties en particuliere klinieken.

In het huidige veranderende zorglandschap zijn artsen met verstand van zaken hard nodig. Stichting Medical Business (SMB) maakt daarom jou als (toekomstig) arts wegwijs in bestuur, financiën en leiderschap in de zorg. Op die manier ben jij straks goed voorbereid op je rol in het zorglandschap en kun je constructief mee te werken aan oplossingingen voor de huidige problemen.
 
Zo kun je onze masterclasseswebinars, en onze summer academy volgen over actuele onderwerpen, bieden we gratis onderwijs aan in online courses en microlearnings, kun je ervaring opdoen met zorgverbeterprojecten met onze projects, en in contact komen met zorgbestuurders via doctor meets director programma
 
Wil je meer informatie of nog even rondkijken naar alles dat we bieden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg onze instagram of LinkedIn, dan ben je altijd op de hoogte.

FCKruisband.nl is een informatiebron voor kruisbandpatiënten. Veel up-to-date verhalen, informatie, educatie, video’s, blogs, podcasts en ervaringen zijn hier op één plek te vinden en in begrijpelijke taal geschreven. Dit alles om patiënten met kruisbandletsel te helpen en te motiveren met het herstel van deze zware blessure. Inmiddels is dit de grootste onafhankelijke en neutrale ‘kruisbandwebsite’ van Nederland en België. Daarnaast organiseert FC Kruisband jaarlijks diverse patiëntenbijeenkomsten en cursussen voor professionals. FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling kan worden verbeterd.

In deze podcast-serie gaan drie medisch studenten, Doris, Tessa en Tiara voor jou op pad gewapend met een kop koffie door middel van interviews in gesprek met de leukste, interessantste en meest inspirerende artsen van Nederland. Hun doel is om de voelbare afstand tussen de coassistent specialisten te verkleinen en de rempel om vagen te durven stellen te verlagen. Naast geneeskundestudenten hopen ze jonge artsen en medisch geïnteresseerden aan te spreken. Benieuwd welke podcasts er allemaal al gemaakt zijn? Klik dan hieronder op de knop om meer over de podcast te weten te komen.

Geef je loopbaan een goede start

Als (toekomstig) arts wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen. Maar hoe houd je overzicht in het woud aan beschikbare informatie? Door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde te lezen! Het NTvG filtert de belangrijkste onderzoeken voor uit voor iedere arts die zichzelf serieus neemt. Zo blijf je makkelijk breed op de hoogte.

Het NTvG heeft zowel een tijdschrift als een uitgebreide website, met daarop onder andere de populaire beeldquiz. Ook vind je er geaccrediteerde nascholing bij artikelen.

Wat vind je als (toekomstig) orthopeed of sportarts in het NTvG?
• Inzichten van de beste dokters!
• Recente onderzoeksresultaten
• Bijzondere patiëntencasussen
• Kritische evaluatie van nieuwe technologieën en innovaties
• Medisch nieuws uit binnen- en buitenland

Nog niet toe aan het echte werk? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse NTvG nieuwsbrief of de Studentenflits. Zo krijg je gratis een selectie van het laatste medische nieuws in je mailbox.

Wilt u toetreden tot het netwerk van VEJOS?

Wat leuk dat u overweegt toe te treden tot het netwerk van de Vereniging voor Jong Orthopedisch en Sportgeneeskundig Nederland. Wij, als medische young professionals, komen graag in contact met uw organisatie om te kijken wat voor mooie samenwerking we aan kunnen gaan en welke mogelijkheden er liggen om samen te bouwen aan een mooie toekomst waarin de missie en continuïteit van de vereniging voorop staan. Wilt u met ons in contact komen? Of wilt u graag toe treden tot het netwerk van VEJOS? Klik dan op de knop hieronder.